Hans Boosman

Eerste kennismaking met Arnhem in 1972, in countryrock band Brentley Martin met Marjo Schenk, Bren Muller, Herman Wilbrink en Willem Brink. Helaas bleef project hangen in het repetitiestadium. 

Vanaf 1974 naar Utrecht om daar in meerdere gezelschappen semi- professioneel en professioneel bezig te zijn. Van de belangrijkste zijn foto’s bijgevoegd.

           Jennerband 1975

Met Superjones werd vanaf ’78 het circuit diverse malen bewerkt en een jaar later volgde een album en 2 singles. Met “Neon light” werd nog even de hitparade aangedaan.

Eind 1980 gevraagd voor het Het Goede Doel; veel spelen en veel kritiek in het begin, vooral over confronterende teksten. (Gijzelaar, In het leven, Vandaag) In 1982 kwam het album “België” uit. Over een periode van 6 maanden werden 5 singles van de lp getrokken. Het album werd goud en vervolgens platinum.

Medio 1983 ook weer in Nederlandstalig bandje De Munck uit Amsterdam met oa Jos van Woudenberg. Beetje meegezogen in de hype van die tijd en aanbod van Telstar om een album en 3 singles uit te brengen. Forse flop en weer met twee benen op de grond.

Hierna nog een kortstondige trip met Ferdi Jolij, Gerard de Braconier en André Versluijs in de Achterhoekse band Waanzin. (tegenhanger van Normaal)

Vanaf 1987 een powerrock trio The Passion met vrienden Han Bavinck (Superjones) en Guus Willemse (Solution).

In 2007 met De Leo Kosterband een countryrock album gemaakt en een jaartje wat optredens gedaan.

Vanaf 2014 met liedjesschrijver en grappenmaker Jan van Piekeren in akoestisch kwartet. Op de cajon (met trapondersteuning). In 2018 album uitgebracht en wat optredens bij regionale zenders.


 

In maart 2020 toegetreden tot POOLSINGER, waarin onder andere oud-vriendje uit Brentley Martin, 1972 Marjo Schenk.

           

Reacties zijn gesloten.